Léon Biezeman

Léon Biezeman

Léon Biezeman heeft dyslexie. Hij studeerde orthopedagogiek en deed onderzoek naar hoe mensen met dyslexie leren, waar hij diverse boeken en artikelen over schreef. Nu zet hij zich in voor kinderen en jongeren. Hij wil hen laten zien dat lezen en schrijven ook leuk kan zijn.

In het voorjaar van 2018 bezoekt Léon Biezeman een bibliotheek en ontdekt daar het Makkelijk Lezen Plein, een inspirerende plek om te schrijven en voor ontmoetingen. Dat najaar volgen er meer bezoeken, waarbij Léon ook kinderen en jongeren ontmoet. Het zijn bijzondere ontmoetingen die worden opgetekend in het boek ‘Hein en het Makkelijk Lezen Plein’. ‘Hein’ is ontsproten aan de fantasie van de schrijver, de ontmoetingen zijn echt. ‘Hein en het Makkelijk Lezen Plein’ is bedoeld om het Makkelijk Lezen Plein, met zijn spannende boeken, onder de aandacht te brengen.

De avonturen van Hein verschenen september 2021 in een rijk geïllustreerd boek bij Gompel&Svacina Uitgevers als collector’s item en werd verspreid over diverse bibliotheken in Nederland en Vlaanderen. Het boek is niet in de handel verkrijgbaar. (Illustraties: Antonina Kalinina)

Publicaties

Hein en het Makkelijk Lezen Plein