Gompel&Svacina: publicaties voor studie, praktijk en wetenschap

 

Uw eigen studieboek publiceren? Contacteer ons!

Úw boek voor studenten en professionals is bij ons in goede handen.

Profiteer van onze unieke jarenlange expertise en uitgebreide netwerk. Gompel & Svacina staat voor:

  • Effectieve inhoud. Hoe bouw je een goed doordacht boek op? Met zorgvuldige keuze van (digitale) extra’s als meerwaarde.
  • Aantrekkelijke vormgeving. Inhoud en vormgeving gaan hand in hand. Onze ontwerpers maken van elk boek een unieke uitgave.
  • Ruime verspreiding. Professionals en studenten hoger onderwijs in België én Nederland, van Gent tot Groningen.
  • Stevige promotie. Aandacht in onze eigen professionele tijdschriften en apps, in ruimere media en via mailings naar maar liefst 87.000 contacten.
  • Uitgebreid team: Ons uitgeefteam stuurt voor u een heel leger aan: van ontwerpers tot ict’ers, drukkers, binders, magazijniers en transporteurs. En dat alles op maat van úw boek.
  • Korte lijnen. Overleg rechtstreeks met ons kernteam Stephan Svacina – Eefke van Sas – Saskia Hermans.

 

Gompel&Svacina: creatief en inspirerend

Svacina vanSas Hermans

Uitgeven is een prachtig vak. Daar komt veel creativiteit aan te pas. Auteurs en uitgevers die elkaar inspireren. Deze vrijplaats voor het ontwikkelen van ideeën en vooral het delen van kennis wil Gompel&Svacina bij uitstek zijn. Met als focus: publicaties voor studie, praktijk en wetenschap

Kwaliteit, naar inhoud en vorm, staat voorop en die kan op verscheidene manieren worden bewaakt. De zorg daarvoor zit in het dna van Gompel&Svacina. Een vaste enthousiaste ploeg met uitgebreide ervaring in het uitgeefvak, legt de lat daarom hoog: alleen het beste is genoeg.

Vormgevers, zetters, programmeurs, drukkers, marketeers, redacteurs: stuk voor stuk doorgewinterde professionals die het beste van zichzelf geven.

De oprichters

Huug Van Gompel Stephan SvacinaBeide naamgevers van de uitgeverij waren geen onbekenden in het vak toen zij in februari 2018 Gompel&Svacina oprichtten: Huug Van Gompel, met zowat een halve eeuw uitgeefervaring bij Van In, Acco en Garant, en Stephan Svacina, gedurende 16 jaar uitgever en ‘het gezicht’ bij Maklu. In juli 2018, nauwelijks een half jaar na de oprichting, verscheen al de vijftigste uitgave. In februari 2019, op de kop af een jaar later, de honderdste uitgave. Februari 2020, twee jaar na de oprichting, verscheen het tweehonderdste boek. Inmiddels telt het fonds al meer dan 300 boeken en een tiental tijdschriften.

Huug Van Gompel  overleed op 14 november 2020. Hij is een blijvende inspiratie voor de medewerkers van Gompel&Svacina en vele auteurs. Lees hier zijn ‘In memoriam’.

Stephan Svacina fungeert ook als bestuurder bij GEWU – Groep Educatieve en Wetenschappelijke Uitgevers. Ook deze beroepsvereniging moet zich terdege bewust worden van de veranderende uitdagingen waar de wetenschappelijke uitgeefbranche voor staat.

Boeken en tijdschriften voor studie en praktijk

Uitgeven is voor Gompel&Svacina geen koele boekhoudkundige aangelegenheid. Het tellen van vooropgestelde pagina’s, vastleggen van rigide stramienen en kille commerciële logica is iets waar we ons ver vandaan houden. Gompel&Svacina wil – waar het kan – een maatschappelijke taak opnemen met als doel bij te dragen tot meer wederzijds begrip in de samenleving. Boeken waar u slimmer en beter van wordt, zeg maar. Dit kan op het gebied van alle sociale wetenschappen. Of het nu het recht is, fiscaliteit, criminologie, orthopedagogiek, onderwijskunde, filosofie, psychologie, geschiedenis, …

Uitgeverij Gompel&Svacina richt vooral tot professionals, studenten en iedereen die levenslang wil leren, binnen of buiten zijn vak.

Auteurs over Gompel&Svacina

Steun en begeleiding

“Uitgever Caroline Deltour was heel bijzonder tijdens mijn schrijftocht. Van in het begin heeft ze me begeleid om al mijn schrijfsels in de juiste plooien te krijgen. Ik was er aanvankelijk niet zeker van dat ik al mijn materiaal en gedachten geordend zou uitgelegd krijgen, maar Caroline heeft me heel geduldig en met glimlachende mails – hoe doe je dat, eigenlijk? – de ondersteuning gegeven die ik echt nodig had om dit boek te schrijven.”
Leticia Vandemeersche
Leerkracht Klassieke Talen en coach hoogbegaafde jongeren en hun ouders

Vormgeving en communicatie

“Veel complimenten voor jullie werk. Het is een prachtig boek geworden en mooi vormgegeven. Ook de communicatie is perfect en voor ons een steun. Het was een hele, maar boeiende onderneming. We zijn er erg blij mee dat jullie het ingewikkelde project zo fantastisch hebben opgenomen. Veel dank daarvoor.”
Wied & Cécile Ruijssenaars
Orthopedagogen

Snelheid en precisie

“Ik ben zeer ingenomen met dit smaakvolle, zeer professioneel uitgevoerde product van jullie uitgeverij. Bedankt voor de prettige samenwerking. Het doet me genoegen te lezen dat jullie het in uitgeversland heel goed doen. Maar het verbaast me niet, gezien de snelheid en tegelijk precisie waarmee jullie werken.”
Koo van der Wal
Em. Gewoon Hoogleraar, Universiteit Amsterdam en Erasmus Universiteit

“Het boek ziet er prachtig uit! Veel dank voor jullie zorgvuldige werkwijze.”
Erik Knorth
Em. Hoogleraar Orthopedagogiek, Rijksuniversiteit Groningen

“Wat ben ik blij met het resultaat dat hier voor mijn neus ligt. Bedankt voor de (alweer) leuke en constructieve samenwerking.”
Hans Leinfelder
Hoogleraar, Faculteit Architectuur, KU Leuven

Vakmanschap

“Oprechte dank aan uitgever Stephan Svacina. Hij is het die steeds op gepaste wijze weet te reageren op een manuscript dat zijn richting uitkomt en er telkens weer op een professionele wijze mee aan de slag gaat. Door de jaren heen ben ik hem in toenemende mate gaan appreciëren omwille van zijn empathisch vakmanschap.”
Paul Ponsaers
Em. Gewoon Hoogleraar, Faculteit Recht en Criminologie, Universiteit Gent

Vertrouwen

“Huug van Gompel, Stephan Svacina, Eefke van Sas and the Gompel&Svacina team are for me the best and most reliable publishers in the world.”
Sofie Sergeant
Coördinator onderwijs bij Disability Studies in Nederland

Prachtige boeken

“De boeken zijn aangekomen; ze zijn prachtig. Ik ben echt heel blij. Dank Eefke voor het vele werk dat je hebt verricht voor het handboek.”
Wilma Duijst
Bijzonder hoogleraar, Faculteit Rechten, Universiteit Maastricht

Aandacht en zorg

“Het boek ziet er prachtig uit; ik ben er erg blij mee.
De hele vormgeving en opmaak van het boek straalt uit met hoeveel aandacht en zorg dit boek tot stand is gekomen.
Irene Besnard-van Baaren
Oprichter Praktijk Blom voor begeleiding op het leer- en sociaal-emotioneel gebied, en adviserend erelid van de Stichting Dyslexie Fonds

“Hartelijk dank voor het bijzonder fraai uitgegeven boek. Het overtreft mijn verwachtingen. Dank ook voor de voorbeeldige en correcte samenwerking. Eefje, jij hebt dit op een niet te evenaren wijze gedaan. Waarvoor mijn oprechte waardering.”
Louis Heylen
Voormalig voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging voor Logopedisten en van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten

Aanpak

Nauwgezet wordt samengewerkt met de auteurs, met zorgvuldig oog en oor voor de interesses van de lezer. De uitgeverij wil ook kort op de bal spelen: mee met de snelle ontwikkelingen in de digitale wereld: interactieve webinars, online voordrachten, digitale tijdschriften. Voor druk gebruiken we de nieuwste druktechnieken: duurzaam en milieuvriendelijk zonder toe te geven op kwaliteit. De academische gebruiken (gprc peer review), de behoeften van elk beroepenveld. Dit maakt het haar mogelijk om snel te produceren, zowel met grote als met beperkte oplagen. De uitgeverij richt zich in de eerste plaats op België en Nederland met alle toegang tot de internationale markt.

De website www.gompel-svacina.eu geeft een overzicht van het uitgebreide publicatieaanbod.
Wij zijn beschikbaar voor een gesprek over alle aspecten die te maken hebben met informatief-wetenschappelijk uitgeven.

Stephan Svacina tel.: 00 32 486 449 618 | e-mail: stephan.svacina@gompel-svacina.eu