Jubileum 2 jaar

Gompel&Svacina: verjaardag met 200 boeken

Op 1 februari 2020 werd Gompel&Svacina, de uitgeverij op initiatief van Huug Van Gompel en Stephan Svacina, twee jaar. Meteen verschijnt het 200ste boek.

“Het doet ontzettend veel deugd dat in die korte tijd zo vele auteurs en lezers ons hun vertrouwen hebben geschonken”.

Het 200ste boek is: Louis Heylen, Toon Blux, Karin Neijenhuijs & Marc De Bodt“Respectvol communiceren met ouderen”.

Creatief en inspirerend

Uitgeven is een prachtig vak. Daar komt veel creativiteit aan te pas. Auteurs en uitgevers die elkaar inspireren, lezers die hen vinden. Deze vrijplaats voor het ontwikkelen van ideeën en vooral het delen van kennis wil Gompel&Svacina bij uitstek zijn.

Informatie wijzigt snel. De lezer moet ook spoedig worden geïnformeerd. Promotie van wetenschappers en hun werk moet gebruik maken van hedendaagse marketingtechnieken.

Ook de verkoopkanalen zijn grondig veranderd, met onder meer een directe benadering van het doelpubliek. En boeken hoeven niet te concurreren met digitale ontwikkelingen. Vecht niet tegen valse vijanden. Zo vele auteurs willen hun kennis delen. Precies het kennis delen is het adagium van de uitgeverij.

Boeken die bijblijven

Uitgeven is voor Gompel&Svacina geen koele, boekhoudkundige aangelegenheid. Het tellen van vooropgestelde pagina’s, vastleggen van rigide stramienen en kille commerciële logica is niet onze stijl. Gompel&Svacina wil een maatschappelijke taak opnemen met als doel bij te dragen tot meer wederzijds begrip in de samenleving. Dat kan met boeken die bijblijven. De uitgeverij is vooral actief op het gebied van recht, criminologie, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie, maatschappijvraagstukken,…, maar met ook onder meer exacte wetenschappen in het verschiet. Inmiddels worden ook zes tijdschriften gepubliceerd.

Gompel&Svacina richt vooral tot professionals, studenten en iedereen die levenslang wil leren, binnen of buiten zijn vak.

Aanpak

Nauwgezet wordt samengewerkt met de auteurs, met zorgvuldig oog en oor voor de interesses van de lezer. De uitgeverij wil kort op de bal spelen: met de huidige ontwikkelingen in de digitale wereld, de nieuwste druktechnieken, de academische gebruiken, de behoeften van elk beroepenveld. Dit maakt het haar mogelijk om op korte termijn te produceren, zowel met hoge als met beperkte oplagen. Snelle en adequate informatie naar de lezer vormt daarbij een belangrijk aspect.

Contact

Eén van deze dagen verschijnt al boek nr. 201: Gert Straetmans, m.m.v. Skander Bennis, “Economisch recht. Leidraad voor studenten” – herziene uitgave.