Audrey Teugels

Dat komt hard binnen. Herroeping van strafuitvoeringsmodaliteiten

39,50

Categorieën: ,

ISBN

978 94 6371 536 2

Aantal pagina's

324

Editie

nieuwe uitgave

Bindwijze

softcover

Uitvoering

zwart-wit

Categorieën: ,

Beschrijving

Dit boek geeft een uniek inzicht in het proces van de herroeping van een strafuitvoeringsmodaliteit gezien door de ogen van de veroordeelden. Voor het eerst worden de pains – het ervaren leed – gekoppeld aan dit proces en de moeilijkheden die veroordeelden ervaren bij een nieuw re-integratietraject na een heropsluiting in de gevangenis. Het belang van de zogenaamde brug buiten-binnen-buiten komt hierbij sterk onder de aandacht net als het belang van een procedureel rechtvaardig proces. Het boek benadrukt het belang van een zorgvuldige afweging tussen de risico’s, de kansen op gedragsverandering en de kansen op re-integratie gezien de impact van een herroeping op het verdere traject van de veroordeelden.

Dit boek is geschreven voor eenieder die interesse heeft in criminologisch (belevings)onderzoek, de Belgische strafuitvoering en het Belgische gevangeniswezen. Het is gebaseerd op vier jaar empirisch onderzoek aan de KU Leuven.

Audrey Teugels, doctor in de criminologie, is verbonden aan de KU Leuven als wetenschappelijk medewerker en werkt als beleidscoördinator hulp- en dienstverlening aan gedetineerden binnen het agentschap Justitie en Handhaving van de Vlaamse Overheid. Daarnaast maakt zij deel uit van de redactie van het tijdschrift Fatik.

ISBN: 9789463715362

Inhoudsopgave

Klik hier om de inhoudsopgave te bekijken.

Inleiding

Klik hier om de inleiding bij het boek te lezen.

Preview

Nog niet beschikbaar