Jessie Dezutter

Levenszin. Omgaan met ultieme vragen in de herfst van ons leven

28,00


ISBN

978 94 6371 487 7

Aantal pagina's

156

Editie

nieuwe uitgave

Bindwijze

softcover

Uitvoering

zwart-wit

Reeks

Senioren in de maatschappij, nr. 10

Beschrijving

Ervaart u zin en betekenis in uw leven?

Een vraag die we bijna altijd met ‘ja’ willen beantwoorden. Wij, mensen, zijn zinmakers en zinzoekers, constructeurs van betekenis. We proberen elke dag opnieuw betekenis te geven aan ons leven, een leven zonder handleiding en vol uitdagingen. Die ervaring van een leven dat ertoe doet, is iets wat wij iedereen toewensen. En niet enkel om de ervaring zelf, maar ook omdat het ervaren van zin en betekenis een belangrijke factor is om je psychisch en fysiek goed in je vel te voelen en om veerkrachtig te kunnen omgaan met tegenslagen of verlies.

Dit boek legt uit wat de ervaring van zin in het leven precies is en uit welke bronnen we kunnen putten in onze zoektocht naar zin en betekenis. Het geeft inzicht in hoe verlieservaringen op latere leeftijd de zin uit ons leven kunnen weghalen en biedt tips en handvatten om weer zin en betekenis te ervaren, vooral als we ouder worden. Dit boek is een pleidooi voor betekenisvol ouder worden.

Prof. dr. Jessie Dezutter is hoofddocent psychologie aan de KU Leuven en onderzoekt met haar team de cruciale rol van zin en betekenis in het leven van oudere volwassenen.

Reeks Senioren in de maatschappij nr. 10

ISBN: 9789463714877

 

*** MagaZijn, interview met dr. Jessie Dezutter, februari 2024

Hoe sterk is de link tussen zin in je leven ervaren en je psychische gezondheid op oudere leeftijd? Professor Jessie Dezutter onderzoekt geriatrische depressie, dementie, verminderd welbevinden en de processen daaromheen: ‘Hoe construeren mensen met dementie zin? Wat maakt ouderen kwetsbaar voor levensmoeheid?’

–> Lees het volledige interview

Inhoudsopgave

Klik hier om de inhoudsopgave te bekijken.

Woord vooraf

Klik hier om het woord vooraf bij het boek te lezen.

Preview