Francine Shapiro

Francine Shapiro

Francine Shapiro, PhD, was tot haar overlijden in 2019 Senior Research Fellow Emeritus aan het Mental Research Institute in Palo Alto, Californië, Executive Director van het EMDR-Instituut in Watsonville, California en oprichter en voorzitter emeritus van de Trauma-Recovery/EMDR Humanitarian Assistance Programs, een non-profitorganisatie die wereldwijd noodhulp en pro-bono-opleiding biedt.

Als organisator en ontwikkelaar van EMDR-therapie ontving dr. Shapiro de Internationale Sigmund Freud Award voor haar grote bijdrage tot de psychotherapie uit handen van de Stad Wenen, in samenwerking met de World Council for Psychotherapy, de Award for Outstanding Contributions to Practice in Trauma Psychology van Division 56 van de American Psychological Association en de Distinguished Scientific Achievement in Psychology Award van de California Psychological Association.

Dr. Shapiro werd benoemd tot één van de “Cadre of Experts” van de American Psychological Association en de Canadian Psychological Association Joint Initiative on Ethnopolitical Warfare en trad op als adviseur voor talloze organisaties en tijdschriften die werken rond traumabehandeling en outreach. Ze werd wereldwijd uitgenodigd als spreker op psychologische congressen en ze publiceerde meer dan negentig artikelen, hoofdstukken en boeken over EMDR.